domingo, 3 de octubre de 2010

PENA DE MORT

PENA DE MORT


10100305 - 03-10-2010
*Permalink: http://www.zenit.org/article-36747?l=*spanish
AL•LEGAT DEL PORTAVEU DE LA SANTA SEU CONTRA LA PENA DE MORT

Demana una mobilització perquè els casos de la seva legalització siguin inexistents

CIUTAT DEL VATICÀ, diumenge, 3 d'octubre de 2010 (*ZENIT.*org).- "Sóc contrari al recurs a la pena de mort". El pare Federico *Lombardi S.I., director de l'Oficina d'Informació de la Santa Seu, ha escollit la primera persona per manifestar l'oposició de l'Església catòlica a l'actual recurs a la pena cabdal.
"No la vull ni a Xina, ni a Iran, ni als Estats Units, ni a Índia, ni a Indonèsia, ni a Aràbia Saudita, ni enlloc del món", afirma adoptant un to inusual en l'editorial del setmanari "Vuitena *Dies", produït pel Centre Televisiu Vaticà.
"No la vull ni per lapidació ni per afusellament, ni per decapitació, ni mitjançant l'orca, la cadira elèctrica, ni per injecció letal. No la vull dolorosa o sense dolor. No la vull en públic, ni en secret", segueix dient.
"No la vull per a les dones, ni per als homes; no per als minusvàlids, ni per als sans. No la vull per als civils, ni per als militars; no la vull ni en pau, ni en guerra. No la vull per qui pot ser innocent, però tampoc la vull per als reus confessos. No la vull per als homosexuals. No la vull per a les adúlteres. No la vull per a ningú", aclareix.
"No la vull ni tan sols per als assassins, per als mafiosos, per als traïdors i per als tirans. No la vull per venjança, no per alliberar-nos de presoners incòmodes o costosos, i ni tan sols per presumpta misericòrdia".
"Perquè busco una justícia més gran --afegeix el pare *Lombardi--. I és bé caminar per aquest camí per afirmar cada vegada més, a favor de tots, la dignitat de la persona i de la vida humana, de la qual no som nosaltres els qui disposem".PENA DE MUERTE
Com diu el Catecisme de l'Església catòlica citant a Juan Pablo II, avui per als estats, els casos en els quals sigui absolutament necessari suprimir al reu "són pràcticament inexistents".
Per això, conclou el portaveu vaticà: "Fem que siguin inexistents. És millor"